Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SSD som opptaksdisk?
13-10-2011, 07:48
Post: #1
SSD som opptaksdisk?
Noen som har erfaringer med å bruke SSD som opptaksdisk?

Har lest at det vil slite en SSD-disk fort ut med all skrivingen og slettingen som gjøres, men vet ikke om dette bare gjelder eldre disker? Har SSD systemdisk, men bruker fortsatt en gammel (og noe støyende) 500 GB Samsung-disk til opptakene.
Noen erfaringer?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14-10-2011, 02:37
Post: #2
SSD som opptaksdisk?
Jeg har en testmaskin (kjører FreeBSD) som har en SSD som systemdisk, men den har bare vært i drift i drøyt halvannet år. Funker fint ennå. Smile
Noen på HW.no forumet driver med en utholdenhetstest av SSDer. Ut fra resultatene, så er SSDer solide saker, som varer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14-10-2011, 08:16 (This post was last modified: 14-10-2011 08:21 by hyp3z.)
Post: #3
SSD som opptaksdisk?
Høres bra ut. Er spent på om maskinen blir litt mer smooth med tanke på opptak og timeshift med SSD som opptaksdisk.
Så er det bare å finne et bra kompromiss mellom pris og kapasitet da... Ser Dustin Home kjører tilbud på 120 GB til 1400, men lurer på om denne blir litt liten.

Edit: Denne er jo faktisk enda billigere.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14-10-2011, 10:56
Post: #4
SSD som opptaksdisk?
[quote name='hyp3z' timestamp='1318573014' post='5960']
Høres bra ut. Er spent på om maskinen blir litt mer smooth med tanke på opptak og timeshift med SSD som opptaksdisk.
[/quote]
Husk at disk er langt fra å være noen flaskehals i tvserversammenheng. Den eneste grunnen til å vurdere SSD som opptaksdisk er for å redusere støy, men ellers er det lagringskapasitet som gjelder for en sånn disk.

Det som derimot kan være verdt å se på er å legge tvserverens database på SSD. En hvilken som helst snurredisk kan takle en haug med samtidige opptak/avspilling, men databasehånteringen er det som først vil begynne å thrashe disken.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14-10-2011, 12:29
Post: #5
SSD som opptaksdisk?
Har 2x SSC på min htpc, m.tv kort& pvr.
1ssd for operativsystem
1ssd for opptak
HTPC har stått på i over ett år uten problemer
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-10-2011, 03:01
Post: #6
SSD som opptaksdisk?
Kjører selv opptak to harddisker i Raid-0, timeshifting skjer på en RAMdisk.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-10-2011, 20:15
Post: #7
SSD som opptaksdisk?
[quote name='zicoz' timestamp='1318726903' post='5965']
Kjører selv opptak to harddisker i Raid-0, timeshifting skjer på en RAMdisk.
[/quote]
Er det transkoding du kjører på RAMdisken? Eller hva forsøker du å si her?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17-10-2011, 14:01
Post: #8
SSD som opptaksdisk?
Jeg regner med han mener at ringbufferet for pausing/opptak av livetv ligger på en ramdisk. Noe som kan være ganske smart i disse tider hvor ram er såppas billig.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17-10-2011, 20:41
Post: #9
SSD som opptaksdisk?
Aha, sånn og forstå. Takk!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-10-2011, 19:34
Post: #10
SSD som opptaksdisk?
Jeg bruker personlig en WD Black 2TB-disk til opptakene. Funker helt prikkfritt, og mye billigere enn SSD.
Klart, vil du ha en lydløs boks er det en annen sak.

Takk for tips om RAMdisk til timeshifting. Skal prøves den dagen jeg får hovedkort som støtter mer minne Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)