Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hjelp med oppsett av oscam
07-04-2013, 22:55
Post: #1
Hjelp med oppsett av oscam
Hei

Jeg prøver og sette opp oscam på mediesenteret.

Jeg skal kjøre Mediaportal / mdapi+ / oscam.
Og jeg har den nye kortleseren til Norsk Tipping og kanalkort til Canaldigital.

Dette skal deles ut til fire tunere på et TBS6984 DVB-S2 Quad Tuner PCIe Card.


Jeg har installert oscam og oppgradert den til siste versjon, men jeg sliter med oppsettet av systemfilene.
Må dette gjøres manuelt i notepad, eller er det noen andre verktøy for dette?

Har noen et tilsvarende oppsett jeg kan få en kopi av systemfilene til?

Mvh
Kjell
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-04-2013, 10:22
Post: #2
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Du nevner veldig lite om hvordan maskinvare du kjører dette på.

Om du har linux må du ha oscam som er kompilert med pcsc støtte så du kan bruke kortleseren.

Setupfilene til oscam kan du endre i webgrensesnittet eller med en teksteditor som du selv liker.

Du nevner heller ikke hvilken levrandør du har, og det er nødvendig og vite for caid og evt boxid.

oppsummert:
fiks oscam.server først, så bruker du webgrensesnittet til resten.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-04-2013, 13:44
Post: #3
RE: Hjelp med oppsett av oscam
(12-04-2013 10:22)Audi80 Wrote:  Du nevner heller ikke hvilken levrandør du har, og det er nødvendig og vite for caid og evt boxid.

Litt unødvendig pirk kanskje, men den opprinnelige posten inneholder faktisk alt det du etterlyser :-)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19-04-2013, 01:27
Post: #4
RE: Hjelp med oppsett av oscam
(12-04-2013 13:44)jalla Wrote:  
(12-04-2013 10:22)Audi80 Wrote:  Du nevner heller ikke hvilken levrandør du har, og det er nødvendig og vite for caid og evt boxid.

Litt unødvendig pirk kanskje, men den opprinnelige posten inneholder faktisk alt det du etterlyser :-)

Oi beklager, leste litt fort muligensTongue

Men ja, som sagt du kommer langt etter å ha fått igang webgrensesnittetSmile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19-04-2013, 11:49 (This post was last modified: 19-04-2013 11:53 by jalla.)
Post: #5
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Mulig jeg kan bidra litt her.
Etter alt snakket om oscam på forumet her ble jeg inspirert til å teste dette istedet for NewCS. I mitt tilfelle er det snakk om linux, så jeg er usikker på overføringsverdien til andre platformer.

Uansett, for å få igang oscam i kombinasjon med NT kortleser/pcscd og sasc-ng lagde jeg 3 elementære konfig-filer (kort er fra CanalDigital)

oscam.conf
Code:
[global]
nice          = -1
WaitForCards  = 1
logfile       = /var/log/oscam

[monitor]
port          = 988
aulow          = 120
monlevel      = 1

[webif]
httpport      = 8888
httpuser      = admin
httppwd       = nimda
httpallowed   = 172.16.0.3

[newcamd]
key           = 0102030405060708091011121314
port          = 34000@0B00:FFFFFF
allowed       = 127.0.0.1,172.16.0.5

[radegast]
port          = 10001
user          = dummy
allowed       = 127.0.0.1,172.16.0.5

oscam.server
Code:
[reader]
label    = pcscreader
protocol = pcsc
device   = 0
group    = 1
caid     = 0B00

oscam.user
Code:
[account]
user     = dummy
pwd      = dummy
group    = 1
au       = 1

Konfig for sasc-ng er den samme som jeg har brukt mot newcs
Code:
newcamd:172.16.0.5:34000:1/0B00/ffff:dummy:dummy:0102030405060708091011121314
#radegast:172.16.0.5:10001:1/0B00/ffff
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-05-2013, 09:37
Post: #6
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Hei Jalla.

Tror jeg kom godt på vei med oppsett av Oscam mot Get ved hjelp av posten din. TVHeadend får koblet til oscam, men får ikke tildelt nøkler når jeg forsøker å se på krypterte kanaler.

Er det sånn at jeg må sette opp noe spesielt i services? Eller vet du hva annet som kan være galt?

Jeg vet at kortet mitt er oppdatert, det fungerer med newcs som jeg har brukt frem til nå.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
24-05-2013, 21:49
Post: #7
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Jeg er på litt tynn is is her ettersom du har Get som jeg ikke kjenner. Et tips er at problemet du har er relatert til 'caid'. Foreslår du sjekker oscam-serveren din på adressen http://ipadresse:8888/entitlements.html?label=pcscreader.

Finn en linje som har grønn bakgrunn. I mitt tilfelle vil det se sånn ut

Code:
Type    Caid    Provid    ID    Class    Start Date    Expire Date    Name
package    0B00    000000    0000000000006030    01700000    2013-05-01    2013-05-31    0B00:000000 unknown

0B00 er såvidt jeg skjønner id'en for CD. Finn tilsvarende caid for Get og erstatt 0B00 i konfig-filene med dette.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
25-05-2013, 00:14
Post: #8
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Get har caid = 0926.
Håper det hjelper.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15-09-2016, 13:52
Post: #9
RE: Hjelp med oppsett av oscam
Hei - jeg haaper det er greit at sparker liv i denne gamle gampen...

Har byttet ut newcs med oscam (siste versjon) og har nesten faatt det til aa funke.
Oscam-serveren kjoerer, jeg har logget meg inn og opprettet to brukere.
Har konfigurert acamd-pluginen til tv-source med disse brukerne og kanse i oscam-grensesnittet at brukeren er logget paa.

Men - jeg faar ikke noe bilde paa krypterte kanaler -get infokanalen virker dog.

Kan noen hjelpe meg med tips til feilsoeking? Alle tips mottas med takk.

Mvh whertigo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15-09-2016, 19:11
Post: #10
RE: Hjelp med oppsett av oscam
(15-09-2016 13:52)whertigo Wrote:  Har byttet ut newcs med oscam (siste versjon) og har nesten faatt det til aa funke.
Oscam-serveren kjoerer, jeg har logget meg inn og opprettet to brukere.
Har konfigurert acamd-pluginen til tv-source med disse brukerne og kanse i oscam-grensesnittet at brukeren er logget paa.
Har du sjekket at du faktisk ser kortleseren (under Readers) og at du ser alle nøklene dine (i-ikonet til høyre "show entitlements").
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)